VARMT OG TRYGT

“Nis og Sofie formår at skabe et varmt og trygt rum, hvor alle kommer til orde og hvor ligeværd og respekt er det, der fylder mest og står tilbage, når aftenen er slut.


- Ulla

SELVREFLEKTION GENNEM ANDRES HISTORIER

“Deltagelse i Symposion har givet mulighed for selvrefleksion og for at se mig selv fra en anden vinkel pg blive mere opmærksom på mit eget jeg igennem andres historier"


- Troels

SPÆNDENDE OG UDBYTTERIGT

"En spændende og udbytterig aften i hyggelige og trygge rammer. Har fagligt niveau formidlet med humor og sjæl. Kan varmt anbefales.

Nis og Sofie har rigtigt meget at byde på!"


- Henriette

SYMPOSION

Til Nye Perspektivers Symposion mødes vi i trygge og varme rammer for at udfolde et filosofisk tema gennem personlige fortællinger, for at reflektere vigtige emner og dele erfaringer, og for at lære os selv og hinanden bedre at kende.


Har du prøvet hvordan det føles at opleve at andre tage ved lære af dine erfaringer eller lære dig selv at kende gennem andres fortællinger? Ellers kommer du til det her... 

En filosofisk smugkro på Nørrebro


I oldtidens Grækenland blev de bedste tanker fremført i festlige drikkelag. Mennesker med tanker i sinde mødtes og drøftede tilværelsens store temaer med en intention om at komme nærmere de grundlæggende ideer og hinanden.


I Narrative Filosofiers Symposion mødes vi for at dele, udvide og reflektere vigtige temaer og for at lære os selv og hinanden bedre at kende. Begge dele forstærker hinanden.


Hvorfor ikke lære andre at kende ved at tale om kærlighedens betydning og vores erfaringer med den? Hvorfor ikke blive klogere på dig selv, mens du drøfter dødens nuancer over et glas vin?


Aftenernes omdrejningspunkt er et oplæg om et filosofisk tema og de fortællinger, som deltagerne bidrager med på aftenen.

Kort og praktisk:


  • 5-6 deltagere og to værter


  • Pris: 450 kr.  inkl. vin, vand og lette snacks


  • Varighed 3,5 timer inkl. pauser (kl. 18-21.30)


  • Forudsætter minimal forberedelse og kræver ingen forkundskaber


  • Symposion afvikles i fortrolighed

Aftenens forløb


Symposion forløber efter en nøje tilrettelagt struktur med udgangspunkt i et kort tematisk oplæg og udfoldes herefter af resten af selskabet gennem fire afgrænsede runder faciliteret af vores vært og narrative samtaleterapeut, Sofie. Vi kommer således både igennem et højtsvævende oplæg, vores personlige fortællinger og de refleksioner og ressonanser, som forsamlingens fortællinger giver anledning til. Vi slutter af med en fælles sammenfatning og samtale om, hvad hver enkelt tager med sig fra aftenen.

Det filosofiske tema


Aftenens tema åbnes med et oplæg fra vært og filosof Nis Bjarnhof. Symposiontrækker nemlig ikke blot på vores egne fortællinger, men også kulturens store stemmer.


Hvilke nye perspektiver på angsten, kan vi tilegne os gennem Kierkegaards blik? Hvordan så fortvivlelsen ud for Dostojevski eller arbejdslivet for Nietzsche?


Frem for at lade vores refleksioner begrænse til blot at angå de tanker, som skabes under vores egne pander, inviterer vi de døde læremestre med til bords; for at udvide samtalen, samværet og horisonterne. Og fordi der ofte er visdom at låne fra dem, som tænkte så godt og grundigt, at de stadig huskes for det.De personlige fortællinger


Hver deltager inviteres til at forberede en lille fortælling fra sit eget liv om aftenens tema til fremlæggelse på aftenen. De personlige fortællinger gør aftenens tanker langt mere konkrete, bibringer intimitet og nærvær og fastholder os i dét, som er oplevelsesnært og relevant. Vi åbner os og lærer hinanden at kende, omend det kun er for en enkelt aften.


Du bliver ved tilmelding tilsendt en lille guide til, hvordan din fortælling kan udvælges og fremlægges. Og du er selvfølgelig velkommen til at skifte spor og historie, når det endelig går løs, hvis aftenen viser sig at bære dig i en anden retning, end først antaget. Vi deles om dét, vi er tilpas med.Og du og din histories udfoldelse er i trygge hænder.

Hør mere...


Tilmeld dig vores nyhedsbrev, eller se en oversigt over allerede planlagte arrangementer herunder...