Samtaler med Sofie

Narrativ Samtaleterapi


Samtaleterapi med Sofie er et personligt rum, hvor vi med afsæt i narrativ praksis arbejder med de måder, hvor på vores identitet skabes gennem udbredelsen af de fortællinger, vi gør os om livet.


Sagt på en anden måde bliver vi til som mennesker gennem den praksis og erfaring, som er vores levede liv, og hvem og hvad vi er, og hvad vi kan, bliver på den måde et udtryk for de konklusioner, som vi drager om det hele.


At styrke sine fortællinger om sig selv og ens liv, bliver således en forstærkning af de måder, det er muligt og at leve på.

Samtaler om det vigtige og rigtige


Modsat andre psykologiske retninger beskæftiger den narrative tilgang sig ikke med en idé om et "selv" som en art fastlåst eller defineret størrelse, men interesserer sig i stedet for, hvordan vores relation til vores værdier giver anledning til indre velvære og ubehag og oplevelser af at være nogen, i forhold til noget.


Gennem interessen for hvordan vi befinder os i mødet med verden, kan vi lære noget om, hvem vi er, og åbne op for alle de fortællinger om livet, som medvirker til at styrke vores fornemmelse for os selv.


Narrative samtaler styrker handlekraft, selvværd og selvtillid, og giver en øget fornemmelse af, at vi fortsat kan håndtere det liv, som vi er hovedpersonen i, på kendte og nye måder.

"Vi kan ikke ændre på fortiden, men vi kan forandre måderne, den kommer til udtryk i nutiden, ved at beskæftige os med, hvilke historier det er muligt for os at fortælle om den."

Narrative tilgange interesserer sig desuden i høj grad for forskellige perspektiver på magt; som den bliver tydelig for os i de ting, som vi strides med, når de tager magten fra os, og som blandt andet kan blotlægges gennem en undersøgelse af de normer og diskurser, som har indflydelse på vores væren i verden.


Mange af disse nuancer er usynlige for os i det umiddelbare, men har større betydning, end vi i første omgang formentlig har blik for.


"Vi må ikke alene interessere os for, hvorfor vi gør, som vi gør, men også, hvad vi egentlig synes om det."


Den terapeutiske relation


Som alle andre steder, er der også magt til stede på mit kontor, og i enhver relation, det bliver muligt for os to at skabe. Vi mødes med forskellige intentioner og forudsætninger. Jeg ved en hel del om, hvordan man laver rare samtaler, som skaber forandring, og du ved alt om dig selv og dit liv. Du kommer for at tale med nogen, mens jeg er her for at tale med dig. Det bliver aldrig en ligebyrdig relation - jeg er på arbejde, mens du en vi kan gøre hvad vi kan for at gøre den ligeværdig.


Mit samtalerum er et sted, hvor dine ord og dit ærinde forbliver i fokus og jeg tjekker løbende ind med dig for at sikre mig, at vi bliver i et spor, som du kan mærke og synes er vigtigt.


Den narrative terapeut er i almindelighed - og jeg er i særdeleshed - ikke interesseret i at agere ekspert eller rådgiver, men ønsker i stedet at støtte udfoldelsen af dine fortællinger og processer med at finde svar og løsninger. Jeg undlader at synes og mene så meget om, hvordan du har det og hvad du skal gøre, og stiller i stedet spørgsmål på måder, som giver mening. 


Jeg er mere interesseret i dine beskrivelser og navngivninger af dine problemer, end af psykologiens eller psykiatriens eller samfundets.

Du kan læse mere om mig her

Lad os prøve det!


Kontakt mig i dag omkring mine aktuelle muligheder for et samarbejde.


Hos mig er den første samtale altid gratis, hvis det bliver den eneste, vi kommer til at have. Det vigtigste jeg skal kunne er at skabe et rum, som du har lyst til at vende tilbage til. Så hvis jeg ikke formår dette, synes jeg ikke at det skal have kostet nogen af os mere end "bare" vores tid.